Jak działają agregaty chłodnicze

W każdej sporej restauracji znajdują się pomieszczenia, które służą do przechowywania składników lub gotowych potraw. Jeżeli już restauracja serwuje catering, dania przygotowywane są wcześniej i schładzane, dzięki czemu zachowują świeży wygląd i odpowiedni smak dosłownie kolejnego dnia. W komorze chłodniczej przechowuje się przede wszystkim warzywa a także produkty pochodzenia zwierzęcego.

W wielu restauracjach chłodzone są w nich też napoje i niektóre alkohole. W każdym pomieszczeniu chłodni musi znajdować się agregat do komory chłodniczej polo, który daje możliwość zachować odpowiednią niską temperaturę. Komorę chłodniczą można wydzielić w konkretnym pomieszczeniu lub postawić w środku bardzo dobry kontener. Cała trudność polega na tym, aby w środku zamontować urządzenie chłodzące. Warto wybrać agregat sufitowy do komory chłodniczej, który nie zajmuje miejsca. Jeżeli komora chłodnicza jest niewielka, to jedyne rozwiązanie, które umożliwi ją należycie schłodzić bez utraty przestrzeni. Agregat często ma wbudowane oświetlenie, które znacząco ułatwia szybkie znalezienie potraw we wnętrzu chłodni. Agregaty chłodnicze pozwalają schłodzić wnętrze komory i utrzymać w niej niską, niemniej jednak ciągle dodatnią temperaturę. Jednak jeśli ktoś potrzebuje zmrozić żywność, musi zakupić inny agregat - agregat do komory mroźniczej polo. Taki na pewno przyda się w przedsiębiorstwach, które zajmują się przetwarzaniem żywności, przykładowo. przygotowywaniem mieszanek warzyw albo produktów garmażeryjnych. Agregat mroźniczy zwykle obniża temperaturę do - 22 stopni.
Polecana strona: automatyczna krajalnica do pieczywa restoquality.